sâmbătă, decembrie 9, 2023
No menu items!
Cotidian al Românilor din Austria și de pretutindeni!
AcasăȘtiință și TehnologieUn robot-femeie a fost numit CEO al unei companii de jocuri video,...

Un robot-femeie a fost numit CEO al unei companii de jocuri video, o premieră în lume!

TUDOR BORCEA

Pentru prima dată, un robot virtual, pe nume Tang Yu, cu inteligență artificială, va deveni CEO al unei mari companii de jocuri video, Net Dragon, din China. Scopul este de a optimiza performanța companiei, prin luarea unor decizii pur raționale și de a economisi bani.

Înlocuirea directorului general al companiei cu un robot este pariul uneia dintre cele mai mari companii de jocuri video din China, Net Dragon Websoft, fondată în 1999 și care valorează câteva miliarde de dolari.

Un director neobosit și fără salariu!

Acest robot-femeie se numește Tang Yu și este primul robot care conduce o companie, din lume. Acest umanoid virtual este ghidat de o inteligență artificială, care ar trebui să îi permită să optimizeze performanțele companiei, în special, prin luarea unor decizii raționale și total transparente.

„Tang Yu ne va ajuta cu managementul și administrarea, precum și cu problemele operaționale, deoarece, folosim deja inteligența artificială în multe stagii, pentru a ne dezvolta afacerea”, spune Simone Lung, vicepreședinte al Dragon.

Punerea unui android în fruntea unei companii este, de asemenea, o avanpremieră a lumii virtuale. Metaversul, care se dezvoltă în prezent peste tot, în jocurile video, în comerțul online și acum, în afaceri.

O lume în care navighezi prin intermediul unui sistem de realitate virtuală. Un alt avantaj al lui Tang Yu este că este primul CEO din lume care lucrează non-stop, fără salariu.

Aceasta nu este prima dată când o companie intră în domeniul roboticii. Cu câțiva ani în urmă, o filială a Canon, a încredințat deja gestionarea anumitor sarcini de supraveghere unor algoritmi, inclusiv algoritmi de recunoaștere facială, care necesită zâmbete. Dar aceasta este prima dată când un robot a preluat controlul unei companii.

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE www.national.ro: https://www.national.ro/stiri-externe/un-robot-femeie-a-fost-numit-ceo-al-unei-companii-de-jocuri-video-o-premiera-in-lume-775020.html

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Spatiu publicitar 300x250

Comentarii

%d